2019-11-16 Haarsteeg JO13-1 – DSC JO13-1 (2-4)

18-11-2019

Haarsteeg, vanmorgen in een groen jasje gestoken, begon voortvarend. Achterin werd een aanval van de Kerkdrielenaren afgeslagen en counterde meteen. Teun, naar rechts uitgeweken verzond een sublieme pass op Olivier die de bal prachtig binnenschoot. (1-0) Er waren nog geen drie minuten gespeeld. Een minuut later had Kay na een mooie actie van Tim moeten scoren. Dat gebeurde niet en bij de tegenaanval van DSC vergat aanvoerder Timmy de bal weg te rossen. Een beetje pingelen in het eigen strafschopgebied, leverde voor de gasten een penalty op die onberispelijk werd binnen geschoten. (1-1). Er waren nog geen vijf minuten gespeeld. Het spel golfde nu op een neer. Op weer een voorzet van Kay nam Olivier de bal geweldig aan, maar zijn schot was voor de doelman. Het bleef uitkijken geblazen voor het fysiek sterke DSC. Links achterin was het wat onrustig. Daan had een paar goede onderscheppingen, maar voor zijn opbouw bidden we voor verbetering. Haarsteeg kwam een paar keer goed weg met schoten naast, op de lat en voorlangs. Met een paar goede reddingen toonde ook Vince weer in vorm te komen. Door even niet opletten rechts achterin kwam DSC in de 11e minuut op voorsprong. (1-2). Haarsteeg gaf zich niet gewonnen en met gezwinde spoed haastte het team in voorwaartse richting. Jammer genoeg ging alles door het midden en werden vrijstaande vleugelspelers volkomen genegeerd op die ene keer na. Een geweldige bal van Teun over de vijandelijke verdediging geschoten kwam bij Kay, die met een even geweldige voorzet Fabio de gelegenheid gaf om inde 24ste minuut de gelijkmaker te scoren. (2-2)

Het goede spel van voor de rust kon niet helemaal voortgezet worden. Fabio scoorde wel, maar de goal werd wegens buitenspel afgefloten. De te veel op zijn hooivork nemende Teun raakte na weer een solo-optreden helaas geblesseerd en moest naar de kant. Haarsteeg hield nog een tijdje stand, maar raakte op achterstand toen Timmy de bal niet op zijn doelman terugspeelde (2-3)

Haarsteeg raakte de kluts kwijt en het werd nog erger door weer een weggevertje.  Jelle kreeg de bal met twee mistrappen niet weg. DSC wel en schrijver dezes achterlatend met de prangende vraag of de Goedheiligman hedenthans wel of niet bestaat. (2-4)

DSC gaat met de verdiende overwinning huiswaarts, maar Haarsteeg kan toch terugkijken op een, zeker voor de rust mooie pot voetbal.