2023-03-18 Hardinxveld JO17-1 – Haarsteeg JO17-1 (1-1)

25-03-2023

Gestouwd in heel veel koetswerk, moest er met de voltallige selectie van 17 man opgestoomd worden naar Hardinxveld-Giessendam om daar, het in de competitie onderaan bungelende Hardinxveld (Hv) 17-1 te bestrijden.

Onder leiding van scheidsrechter v.d. Linden, te herkennen aan zijn rood hemdje met afgezakte Tannane-sokjes om de enkeltjes, ging Haarsteeg vanaf minuut één meteen in de aanval. Er kwamen kleine kansjes voor Teun en Tim maar alle keren bleek de doelman uit het goede keepershout gesneden te zijn. Haarsteeg speelde veel te slordig. Enig gevaar kwam van links waar Olivier een paar aardige acties had. Zijn voorzetten in de 10e en 12e minuut konden door Tim en Teun echter niet verzilverd worden. Haarsteeg kreeg het niet voor elkaar om de bal een beetje fatsoenlijk naar elkaar over te spelen. Ze maakten het zichzelf moeilijk door steeds maar weer de lange bal over rechts te spelen; de linkerflank werd overgeslagen en dus greep de Haarsteeg-staf in. Olivier werd opgeofferd voor Steef, die op rechts tot dan geen potten kon breken. Steef zou hierna een prima partij spelen. Pas in de 35ste minuut was Hv een beetje gevaarlijk. Een vrije trap werd maar net overgeschoten. Vlak voor rust speelde Olivier zichzelf mooi vrij en had moeten scoren. De doelman redde knap.

Na de thee bleek het spel niet veel beter te zijn. Pas na 10 minuten zorgde de goed spelende Daan even voor een opleving; zijn lange rush werd op het laatste moment gestuit. Het zou zijn laatste wapenfeit zijn. Hv kreeg een joekel van een kans, maar ook de Haarsteeg-doelman was in goeden doen. Haarsteeg had geen notie van hoe het spel naar zich toe te trekken. De middenvelders speelden te frivool met te veel balletjes breed en de aanvoerder bleef de bal maar naar voren knallen zonder zijn buitenspelers in het spel te betrekken. Teun voelde zich op een eiland en daar had hij volkomen gelijk in. De bal was vaak sneller bij hem dan zijn medespelers die hem zouden kunnen helpen. En dan sta je daar en moet je het alleen doen. Soms he…schrijf ik iets en denk ik: “Wow, dat klonk best slim”.

In de 57ste minuut anticipeerde Teun razendsnel met een snoekduik naar de bal op een voorzet van Olivier. Zijn fraaie kopbal ging net naast. Nadat Hv een grote kans om zeep had geholpen had ook Steef in de 70ste minuut de score moeten openen. Weer pakte de doelman de bal uitstekend.

Drie minuten later lag de bal bij Hv op de stip gegeven voor een handsbalgevalletje. Teun wist er wel raad mee (0-1) Eén minuut later lag de bal nu ook bij Haarsteeg op de stip toen onze held op sokken een goedmakertje weggaf (1-1). In de 75ste minuut kreeg Haarsteeg op een aardige plek een vrije trap toegewezen nadat Steef bijna de Zuid-Hollandse klei in werd geboord. Iedereen mee naar voren, maar de bal werd direct hoog over gejast.

Vlak voor tijd, bij een laatste stuiprekking van HV, telden ze de goal al, maar zagen doelman Nick een wereldredding maken. In de laatste minuut dacht Haarsteeg de overwinning toch nog mee naar huis te nemen. Helaas ook Nick B. had het niet in zich om de doelman te passeren. Al met al weer een niet al te beste wedstrijd van Haarsteeg waarbij iedereen wel gewisseld had kunnen en mogen worden. Zal het over twee weken tegen het sterke Nieuw-Lekkerland wel een keer lukken?

Mijn pessimisme heeft me nog nooit in de steek gelaten, maar ik weet zeker dat dit op een dag wel gaat gebeuren.