2024-04-20 ST Alem JO13-1 – Haarsteeg JO13-2 (1-4)

22-04-2024

Vandaag wilden de mannen van JO13-2 revanche nemen op de onnodige thuisnederlaag van afgelopen week. Op sportpark ‘De Buke’ in Heerewaarden tegen de antagonisten van vandaag, ST Alem/RKVSC/Heerewaarden, een jeugdcombinatie van drie verenigingen, moest het dan maar gebeuren. Zonder de zieke Tibbe en de geblesseerde Milo begon Haarsteeg aan de aftrap.

De eerste 18 minuten waren weliswaar voor ST Alem, maar zij konden Haarsteeg niet echt pijn doen, daarvoor speelde de defensie te sterk. Sven, kreeg slechts één vangballetje te verwerken.

Met goed combinatiespel nam Haarsteeg langzaam maar zeker het heft in handen. Gevoed door sweeper Cas, strooiden Fedde en aanvoerder Shahid met fluwelen passjes alsware Pieten tijdens een sinterklaasoptocht. Op rechts kon de razendsnelle Thomas M. zich naar hartenlust uitleven; in de spits liep Milan op alles en Saffier dook overal op waar gevaar dreigde. In de 18e minuut kwam de mee opgekomen Joep net een teentje te kort op een voorzet van Milan. Haarsteeg werd sterker en sterker. Een schot van Shahid vloog net voorlangs en een poging van Saffier werd knap door de doelman tot hoekschop verwerkt. In de 21ste minuut was de halfvolley inzet van Shahid nog voor de keeper waarbij ook nu, de onvermoeibare Joep het hem behoorlijk lastig maakte. In de 25ste minuut was het dan wel raak. Een oogstrelende tikki taka van Milan-Saffier-Shahid-Saffier-Shahid-Saffier banggggggg (0-1).

In de 26ste minuut een kansje voor ST Alem; Sven was al gepasseerd maar de weer in vorm zijnde, Thomas V., kon op het laatste moment redding brengen. Een paar minuten later kon Fern, ter nauwer nood, met een meesterlijke sliding de Alem-aanvaller stoppen. In de 33ste minuut was Lukas dichtbij zijn goaltje. Door een mêlee van spelers geschoten wist de doelman alsnog zijn inzet te bemachtigen.

Beide teams waren amper de kleedkamer uit of de naar voren stormende Olivier had zijn goaltje te pakken. Ook nu weer lag de doelman dwars. In de 32ste minuut rende Fedde achter een dieptepass van Shahid aan. Vrij voor de goal ging de bal net naast. Een minuutje later werd Shahid, zo’n 30 meter vanaf doel van achteren neergesabeld. De vrije trap werd door Milan van grote afstand rakelings naast gepoeierd. In de 34ste minuut werd Fedde na goed doorzetten van Lukas aangespeeld. Diens voorzet werd door Lukas ineens op de pantoffel genomen. De staander bracht Alem geluk. In de 36ste minuut ontving de vrijstaande Nik de bal, die meteen Fedde aanspeelde. Na een felle rush, had zijn harde schot een beter lot verdiend. De doelman redde met een flitsende reactie. ST Alem kwam terug met een schotje net naast en wat later moest Nik even professioneel aan de noodrem trekken. In de 44ste minuut dacht Saffier van ver te scoren. De bal zeilde buiten bereik van de doelman, maar ook net over de kruising. In de 46ste minuut weer een kansje, nu voor Milan. Ook nu weer werkte de doelman niet mee. In de 48ste minuut schoot Saffier, op rechts uit de startblokken om vlak voor de achterlijn een heerlijke crosspass te geven op Milan, die nu alleen maar hoefde binnen te tikken (0-2). In de 49ste minuut copy paste, maar net voordat Milan wilde binnentikken, deed een eigen speler dat voor hem. (0-3). In de 50ste minuut bereikte Cas met een mooie pass Fedde, die al slalommend vrij voor de goal kwam. Zijn uithaal raakte de lat, maar in de rebound was Thomas M. er als de kippen bij om de 0-4 binnen te schieten. ST Alem plaatste wat tegenstootjes maar ze kwamen eigenlijk niet langs Olivier en de zijnen. Tot de laatste minuut toen de concentratie even weg was. De bal werd gewoon aan Alem gegund. “Hier, schiet maar jongen”. De Alem-schutter kreeg alle tijd om na te denken en met een lullige schuiver werden de benen van Sven gepasseerd (1-4). Haarsteeg zette nog even aan en uit de voorzet van Saffier schoot Fedde net over.

Dit was het spel, en zo moest het gespeeld worden. Voor alle spelers een 10 met een griffel, een zoen van de juffrouw en een bank vooruit.