2024-02-03 Roda Boys / Bommelerwaard JO13-1 - Haarsteeg JO13-2 (0-5)

05-02-2024

In een vermakelijke eerste helft liet Haarsteeg geen spaan heel van de Roda Boys JO13-1.

Van kiet af aan was het eenrichtingsverkeer naar het vijandelijke doel. In de 4e minuut ging Shahid op solotoer. Na vijf boys gepiepeld te hebben strandde zijn actie bij nummer zes waarna Nick de bal opving en keurig netjes Milan aan het werk zette. Vlak voor de goal werd de mee opgekomen Saffier gevonden, die met een mooie schuiver de 0-1 binnen werkte (0-1).

Een minuut later was het alweer 0-2 toen Shahid op een strakke voorzet van Saffier binnen kon knallen. Hierna moest Saffier met een voetblessure de eerste helft aan hem voorbij laten gaan.

Shahid, zeker in de eerste helft, goed op dreef had in de 7e minuut een prima pass op de sprintende Milan maar diens schot werd door de ballenvanger gestopt. In de 9e minuut kwam, na een goede aanval opgezet door Milo, de bal voor de voeten van Cas, die dit kansje niet liet liggen (0-3).

Heel sporadisch kwamen de Boys voor het doel van Sven doch die was vandaag niet te passeren. Haarsteeg bleef het vijandelijke doel bestoken. Schoten van Shahid, Cas en Milan gingen of naast, net over of belandden in de keepershanden. In de 22ste minuut gaf Olivier een schitterende dieptepass op de, vandaag ontembare Milo, die eerst nog een paar tegenstanders moest ringeloren om daarna de doelman te omspelen (0-4); een prachtgoal. Milo had de smaak te pakken en zette Milan in de 23ste minuut met een subliem passje vrij voor de keeper. Snoeihard werd de bal tegen de touwen geramd (0-5). In de 27ste minuut bijna copy-paste. Helaas werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. De bij de pers bekende VAR-foto gaf toch een ander beeld. Jammer, maar helaas, even slikken en weer doorgaan. Een minuutje later lag de (0-6) in de touwen toen Shahid op aangeven van Milan de trekker overhaalde.

Na de rust een heel ander beeld. Haarsteeg begon nog even goed; Milan kreeg een grote kans, maar vond de doelman op zijn pad. Hierna kwam Roda sterk opzetten en nu konden Olivier, Fern, Joep, Tibbe, Lukas en NIk laten zien wat ze in huis hadden. En mocht er toch gevaar dreigen, dan stonden daar achter sweeper Cas en doelman Sven nog paraat. In de 35ste minuut een mooie Haarsteegaanval. De prima pass van Tibbe op Saffier mocht er zijn. De voortzetting ook; via Thomas M. kwam de bal bij Lukas waarna Saffier gevonden werd maar die werd binnen de 16 onder het groene laken gemoffeld. De ref. zag er niets in. Vijf minuten later werd Saffier, met 12 wedstrijdminuten in de benen, door de coaches naar de kant gehaald. Roda bleef opkomen waardoor Cas en Sven veel meer werk te verzetten kregen.

In de 52ste minuut eindelijk weer eens een leuk Haarsteegmomentje toen Milo weergaloos doorbrak; maar ook hij werd binnen de zestien gevloerd, en weer geen pingel. Haarsteeg kon het niveau van de eerste helft niet meer vinden en het eindsignaal klonk dan ook als muziek in de oren.

Vreemd dat Voetbal.nl 0-5 als uitslag gaf. Heb ik het met 0-6 toch verkeerd gehad? Dat kan niet!