2022-12-03 Haarsteeg JO12-1 – Zigo JO12-1 (2-8)

07-12-2022

Vandaag was het de beurt aan Haarsteeg om eens een goed resultaat neer te zetten. Na een paar zeperds tegen redelijk sterke tegenstanders moest het ergens bovenaan bivakkerende Zigo met lege handen naar huis worden gestuurd. ‘Wishful thinking’ bleek achteraf.
Bij afwezigheid van Sven stond de doelman van JO11-1 onder de lat en dat pakte niet helemaal goed uit. Stijf van de zenuwen tegen oudere en grotere jongens spelen valt het ook niet mee.
Al na 1 minuut had hij het nakijken toen het eerste schot op doel van richting werd veranderd (0-1). Haarsteeg trok ten aanval en kreeg in de 4e minuut een behoorlijke kans. De bal ging net naast.
Zigo speelde wel erg sterk en kreeg ook een paar dotten van kansen die en over en net naast het doel vlogen. Maar toen de doelman in de 9e minuut een houdbare bal door zijn vingers liet glippen en Zigo op 0-2 kwam, brak er iets bij Haarsteeg. Het gemor in de achterhoede zwol aan. En de hel brak los toen een minuut later weer zo’n bal erin vloog (0-3). Het is niet leuk om zo af te gaan, maar die kleine schreeuwlelijk achterin zorgde eigenlijk voor meer stress bij de nummer 1 en het kwam zeker zijn eigen spel niet ten goede. Haarsteeg speelde afschuwelijk slecht en kreeg middels een weer van richting veranderd schot de 0-4 achter de oren. Julian, de enige man die zijn normale niveau haalde kreeg evenals Victor een kansje om nog iets terug te doen. De Zigo doelman liet zich echter niet verrassen. Vlak voor rust haalde de langste knul van het Zigo-gezelschap verwoestend uit om onhoudbaar de 0-5 binnen te jassen.
In de rust moesten de coaches flink aan de bak en zowaar begon het een beetje te lopen. De eerste kans was toch weer voor Zigo maar dit keer stond Rafael keurig opgesteld. In de 34e minuut was de iets te veel afwachtende Nick heel dicht bij een doelpuntje. Op het laatste moment wierp de doelman zich voor zijn voeten maar 1 minuutje later haalde Nick zijn gram en bracht de stand op 1-5.
Zigo zette nog even aan en vergrootte de voorsprong via een houdbare en een van richting veranderd schot naar 1-7. In de 51ste minuut werd Victor op het middenveld aangespeeld dat werd gevolgd door een lange, snelle rush en een wippertje over de uitgekomen doelman (2-7). Drie minuten voor tijd ging het weer mis (2-8).
De komende twee tegenstanders zijn op papier minder dan de teams waartegen Haarsteeg het zo moeilijk had. Mogelijk dat er aan het eind van deze campagne toch nog twee keer gejuicht kan worden.