2022-11-26 RKDVC JO12-1 - Haarsteeg JO12-1 (7-1)

02-12-2022

Het begon zo lekker in Drunen. Na een paar aanvallen van het sterke RKDVC te hebben afgeslagen, was het Victor die met een bekeken schot Haarsteeg in de 7e minuut naar 0-1 schoot. Eén minuut later was de stand alweer gelijkgetrokken. Haarsteeg speelde niet eens zo slecht; Shahid en Victor kregen wat kansjes maar langzaam maar zeker kreeg RKDVC de overhand. Sven moest een paar keer ingrijpen en had het geluk dat een hard schot in de 12e minuut rakelings werd naast geschoten. De Drunense machine begon te lopen en in de 14e minuut was het weer raak; onhoudbaar vloog de bal in de touwen (2-1). Net voor de eerste time out kreeg Haarsteeg een hoekschop te nemen. Met de gevaarlijk ingedraaide balkon wisten Cas en Shahid echter geen raad. Haarsteeg veerde even op doch schoten van Melvin en Julian waren voor de doelman. Ondanks het uitstekende spel van de twee uitblinkers Nick en Julian kreeg Haarsteeg maar geen vat op de wedstrijd. Van opbouw was geen sprake, integendeel, alle ballen werden maar lukraak door het midden weggehengst. Sven had een paar goede reddingen en had geluk bij ballen op de paal en lat maar tastte bij een hoekschop wel een beetje mis waardoor het kaassie voor de Drunenaren was om de 3-1 binnen te tikken. Jammer genoeg hebben bepaalde spelers dan moeite met een achterstand. De kelen worden geschraapt en voetballen wordt vergeten. En als we toch gemekker willen horen kopen we wel een geit. Mondjes dicht, snaveltjes toe en gewoon voetballen.
Na de rust bleef RKDVC het beste van het spel hebben. Sven moest nog even redding brengen en een schot op de lat zien uiteenspatten alvorens in de 35ste minuut de 4-1 te moeten incasseren; een onhoudbaar schot keihard in de kruising. Twee minuten later ging Milo aan de haal. Na een paar mannetjes te hebben gepiepeld werd hij in het strafschopgebied onreglementair onderuit geschoffeld. De toegekende penalty werd door Victor helaas tegen de staander getrapt. RKDVC bleef het doel van Sven bestoken en Haarsteeg had het geluk dat het vizier niet helemaal scherp stond. Nu vlogen de ballen weer links en rechts naast, op de lat en tegen de paal. In de 48ste minuut kon RKDVC na een slippertje van Sven tot 5-1 uitlopen. Voor de laatste 15 minuten werd Saffier naar voren gedirigeerd en bleef Melvin achter. Het bleek voor beide geen succes. De een stond voorin nutteloos de ballen af te wachten en de ander leverde tot twee keer toe de bal klakkeloos aan een tegenstander (7-1). Een niet eens geflatteerde uitslag. As. zaterdag  thuis tegen de nummer twee op de ranglijst Zigo willen we eindelijk weer eens juichen.