2022-05-21 Haarsteeg JO15-1 – Unitas JO15-1 (2-1)

24-05-2022

Op weg naar eeuwige roem en een gratis tocht op de platte wagen dwars door Haarsteeg en omstreken, onderweg als Caesar luid toegejuicht worden door Jan en alleman moest Haarsteeg vandaag winnen van Unitas om dat ene puntje voorsprong te behouden. Zeven weken geleden werd Unitas in de mooiste vestingstad van Nederland nog met 0-9 in de pan gehakt, maar het Unitas van nu neemt wel mooi de derde plek in.
Precies op tijd, om 13.13 uur (je zou maar bijgelovig zijn) blies de scheids wat lucht door de smalle opening van zijn muziekinstrument. Haarsteeg begon lekker. In de 4e minuut een klein kansje voor Teun; zijn schot ging net voorlangs. Na een heerlijke crosspass van Tim in de 6e minuut kreeg Olivier een kans maar strandde op de doelman en een lange trap van Teun ging een metertje over. Geleidelijk werd het spel wat slordiger. In de 9e minuut werd een matig ingrijpen van Joep bijna afgestraft. Vince stond op zijn post. Aan de andere kant pakte de Unitasdoelman een bal van Teun na een mooie actie van Olivier. Haarsteeg kwam wel heel dichtbij in de 21ste minuut na knap doorzetten van Max. Ook nu weer was de doelman de baas. Twee minuten later had hij niets in te brengen op een pisboog van Tim die door Teun was aangespeeld (1-0).
Unitas kwam terug; veelal over rechts omdat ze links bij gifkikker Joris niets te zoeken hadden doch echte kansen werden niet gecreëerd. In de 25ste minuut bereikte Stef met een mooie pas de sprintende Olivier. Zijn voorzet op Teun mocht er zijn maar weer werkte de doelman niet mee.
Unitas zette wat meer druk waardoor Tycho en zijn mannen af en toe vol aan de bak moesten.
De tweede helft was nauwelijks begonnen of een schot van Teun vloog maar rakelings over. In de 38ste minuut veroverde hij op kracht de bal en na wat mannetjes gepasseerd te hebben lag het leder in de touwen (2-0). Twee minuten na een verre uittrap van Vince zeilde Teuns kogel net naast het doel. In de 44ste minuut lag de bal alsnog tussen de palen. Een mooie voorzet van Teun op de vrij voor de keeper staande Joep had er eigenlijk wel in gemoeten. Nu kwam de opspringende bal juist op de arm van Olivier. Goal terecht afgekeurd. Ook nu weer kwam Unitas terug. Haarsteeg riep dat zelf over zich af. Na een slipper van Joep moest Vince redding brengen, dit ging op een onorthodoxe manier maar het bleef 2-0. Maar twee minuten later na een beetje klooien achterin werd de 2-1 wreed binnengeschoten. Vanaf de perstribune leek de bal houdbaar. In de 54ste minuut dacht Haarsteeg de voorsprong te vergroten. Een prima pass van Tim waar Teun achteraanging om de bal daarna net naast te mikken. Haarsteeg kreeg vlak voor tijd middels Teun die, dit keer niet naar links of rechts keek nog twee dotten van kansen ook nu kon de doelman niet gepasseerd worden. Met nog 1 minuut te gaan kreeg Unitas een hoekschop te nemen dus tijd om de drollenknipper aan te spannen. Wat een easy vangballetje voor Vince had moeten zijn werd bekant een nachtmerrie. Tycho in samenwerking met Stef konden gelukkig een hartverzakking amper voorkomen.
Omdat ook NIVO Sparta geen punten morste moet Haarsteeg volgende week vroeg in de ochtend volop aan de bak om geschiedenis te schrijven.