2020-02-15 Haarsteeg JO13-1 – Emplina JO13-2 (4-0)

19-02-2020

Het was weer eens blauwbekken langs de lijn. Iedereen praat wel over het weer, maar niemand doet er wat aan. Gelukkig speelden de JO13-1 hartverwarmend voetbal en was het verheugdmeugen langs de lijn. Haarsteeg speelde de eerste 30 minuten tegen het straffe windje in maar dat deerde het team niet. Met aardige combinaties werd het Emplinadoel bestookt. De uitstekend spelende Timmy had in de tweede minuut een prachtpass op Olivier. Zijn schot was voor de goede doelman. Een volgende combinatie Fabian – Dinan – Olivier werd door de laatste maar net naast geschoten.

Een door Jens mooi genomen hoekschop werd door bijna door Fabio in het doel gewerkt. Bij Emplina was het all hands on deck om te redden wat er te redden viel. Er kwamen nog wat kansjes voor Olivier, Max en Ties maar nog geen doelpunten.

Haarsteeg kwam messcherp uit de catacombe. Aanval op aanval volgde op het Emplinadoel. Een mooie aanval opgezet door Jelle en Kay bracht Jelle alleen voor de keeper maar een doelpunt kwam er niet uit voort. Even later was het bijna juichen toe Ties de bal binnen tikte, maar de grensrechter vlagde, terecht, voor buitenspel. Een prachtpass van Jens zette Fabio alleen voor de keeper, maar weer kon er niet gescoord worden. Na een kwartier in de tweede helft was het dan wel raak toen Olivier de bal snoeihard in de touwen joeg. (1-0)

Zeven minuten later werd Tim onderuitgehaald. De toegekende vrije trap werd door hem zelf ineens achter de verbouwereerde doelman gekeild. (2-0) Zo af en toe had Emplina wat plaagstootjes maar tegen de uitstekend spelende Stijn, Teun en Dinan was geen kruit gewassen.

Na een mooie solo van Jens dwars door de Emplina verdediging heen kreeg Ties de bal voor zijn voeten en de 3-0 werd daarmee een feit. Vlak voor tijd ging Jens weer aan de haal en ditmaal kon hij zelf de trekker overhalen (4-0).

Volgende week even geen wedstrijd vanwege het ‘verkleedfeest’ dus een extra week op de eerste plaats.