2019-05-04 Hilvaria JO12-1 - Haarsteeg JO12-1 (2-7)

Haarsteeg JO12-1
04-05-2019
2 - 7

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Het was guur weer op Sportpark "De Roodlop' in Hilvarenbeek. Haarsteeg had er zin in vandaag en dat was te zien aan het mooie combinatievoetbal dat ze op de mat legden. De eerste vijf minuten ging het gelijk op. Kansjes waren er over en weer. En toch leek het mis te gaan. Rechts voorin werd knullig de bal verloren waarna Hilvaria kon counteren. De Haarsteeg verdediging stond erbij en keek er naar. Het rollertje had voor Vince kunnen zijn. (1-0)

Dit was meteen het startsein om vol op de aanval te gaan. Een poging van Olivier op aangeven van de sterk spelende Stijn ging net naast maar toen Tim opstoomde en de fel sprintende Olivier kon bereiken lag de gelijkmaker wel in de touwen (1-1). De kansen stapelden zich op. Timmy, Dinan en Olivier waren er steeds dichtbij. De 1-2 kwam er toch toen Dinan's schot door de doelman werd losgelaten en de attent reagerende Olivier de bal aan Max kon geven. Af en toe was Hilvaria gevaarlijk, maar Daan en zijn mannen waren bijna niet te passeren en anders was daar Vince nog die een prachtsafe nodig had om een tegentreffer te voorkomen. Haarsteeg bleef gaan en voerde een waar bombardement uit op het vijandelijke doel. Schoten van Daan - Olivier - Timmy en Max belandden echter niet tussen de palen.

Direct na de rust was het snel weer raak. Een bekeken indribbel van Jelle bereikte Olivier die met een Bergkampiaanse beweging zichzelf vrij voor de keeper zette en de 1-3 in het net maaide.
Even werd het achterin te gemakkelijk opgenomen. Er werd teveel op de bal gelet en niet op de man. Wanneer je dan de bal verspeelt breng je jezelf in moeilijkheden zoals bij de 2-3. Haarsteeg bracht een paar moeilijke minuten door waarin Vince gelukkig kon excelleren. Haarsteeg kwam weer op voorsprong toen Kay een voorzet van Max keihard op de pantoffel nam. (2-4)

Na weer onnodig balverlies moest Vince razendsnel, alles vernietigend uitkomen. De overigens zeer goed fluitende referee zag er een pingel in. Haarsteeg kwam met de schrik vrij doordat Vince de bal mooi naast keek. Haarsteeg zette wederom fel aan. Tim en Timmy kwamen dicht in de buurt maar na een mooi combi Jelle - Timmy - Dinan werd de 2-5 aangetekend. De ontketende Dinan zorgde 5 minuten voor tijd ook voor de 2-6.
Hierna verlieten alle toeschouwers het veld omdat daarboven de hemelsluizen werden opengegooid.
Krijg je meteen zin in de zomer, dan voelt de regen tenminste warmer.
Vernikkeld van de kou en tot op het bot toe nat zagen we vanuit ons schuiladres Dinan zijn hattrick voltooien en de eindstand naar 2-7 liften.

Een verdiende overwinning bereikt door een tomeloze inzet van eenieder. Zo is het spel en zo moet het gespeeld worden.