2018-11-17 SVW JO12-1 - Haarsteeg JO12-1 (2-3)

Haarsteeg JO12-1
17-11-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Haarsteeg moest al voor dag en dauw aantreden op Sportpark Molenbrug tegen de plaatselijke Steeds Voorwaarts Wilhelmina dat aardig tegen de bovenste plaats in deze competitie aanschurkt.
Haarsteeg, dat de laatste weken behoorlijk wat punten had laten liggen was er duidelijk op gebrand om van de voorlaatste plaats weg te komen.

Zonder de afwezige Stijn en Jelle begon Haarsteeg voortvarend met prima veldspel en de eerste kansjes kwamen er meteen voor Timmy en Olivier maar diens schoten troffen geen doel. Het spel golfde over en weer. Ook SVW liet zich niet onbetuigd maar gelukkig stond het achterin als een huis. Daan heerste als een veldheer en ook Joris en Tim staken in goede doen. Toch kwam SVW op 1-0. Een mooie aanval met een dito schot was te machtig voor Vince. Haarsteeg schudde even met het hoofd en ging gewoon verder met waar het gebleven was; goed voetbal spelen. Olivier was er dichtbij maar weer was de doelman hier de baas. Helaas kwam SVW op 2-0 na een miscommunicatie tussen Joris en Vince. Het elftal knakte niet en toonde veerkracht. Het gas ging er op en in hoog tempo werd het vijandelijke doel bestookt. Na een slim passje van Max op Tim die van afstand met een mooi lob de keeper verschalkte was de 2-1 een feit.

SVW bleef op kansen loeren en bijna was het raak maar de paal redde Vince. Vince, die met de week zijn vorm verbetert moest nog even gestrekt om een bal over te tikken. Vlak voor rust dacht Timmy te scoren maar een rood-wit hoofd zat er nog net tussen. Een goede eerste helft werd gevolgd door een nog betere tweede helft. De gashendel ging nu vol open en de tegenstander werd helemaal scheel getikt. Goed doorzetten van Max op rechts gevolgd door een mooie voorzet was maar net voor de doelman die even later na weer een mooie Maxi de inzet van de attente Dinan over de doellijn zag rollen. (2-2) Haarsteeg was onverzadigbaar.

Olivier , Timmy en Dinan schoten uit alle standen maar de SVW-doelman wilde van geen wijken weten. Heel even moest Haarsteeg wel gas terug nemen om op hun tweede adem te komen; het hoge tempo was bijna niet vol te houden. En dan is SVW gevaarlijk. Met kunst-en -vliegwerk konden Daan en Tim het achterin verhapstukken daarbij geholpen door de onvermoeibare, alom aanwezige Joris en de subliem keepende Vince.
Tien minuten voor tijd werd het smullen toen Dinan op eigen helft de bal oppikte, de kuierlatten nam, alleen op de keeper afging en een pracht van een doelpunt scoorde (2-3). Haarsteeg flikte het; terugkomen van een 2-0 achterstand. En het was nog niet gedaan. SVW lag op de pijnbank en het had slechter voor ze kunnen aflopen. Timmy, Dinan en Kay vuurden kanonskogels af, maar telkens lag die ballenvanger in de weg.

Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren voor de moegestreden spelers en meegereisde toeschouwers. Een mooi verjaardagscadeau voor de jarige coach.