26 mei WSC JO11-1 - vv Haarsteeg JO11-1

Haarsteeg JO11-1
26-05-2018

Basis spelers:

2018-05-26 WSC JO11-1 - Haarsteeg JO11-1 (3-2)

Na de vroeg in de morgen genomen fotosessie 'gekke bekken trekken' toog Haarsteeg naar Wolluk om tegen de Waalwijkse Sport Club hun serie overwinningen uit te breiden.

Met een lekker temperatuurtje (25°), een mooie grasmat en aardig wat toeschouwers begon Haarsteeg redelijk. Olivier kreeg wat kansjes maar meer dan wat schoten over het doel zat er niet in.
WSC kreeg mede door slordige passes van Haarsteeg meer en meer vat op de wedstrijd. Links achterin werden een paar verdedigers gepiepeld en vanuit een onmogelijke hoek werd de 1-0 binnen geschoten. Haarsteeg zag het gebeuren en keek er naar. Zwart-oranje shirts schenen ineens ook blauw te zijn en dan wordt het de tegenstander wel heel erg gemakkelijk gemaakt. WSC schoot uit alle standen op het doel maar goed keeperswerk van Vince voorkwam een grotere achterstand.

Eindelijk begon Haarsteeg een beetje op te krabbelen maar het bleef slordig. Weer kreeg Olivier wat kansen, maar zijn balaannames lieten hem vooralsnog in de steek. Een uitgooi van Vince op Teun gevolgd door een sublieme steekpass op Olivier die de bal ineens nam maar net over schoot gevolgd door een schot van Teun dat de keeper net kon pareren waarna de afvallende bal door Olivier net naast werd geschoten waren de enige wapenfeiten van de eerste helft.

Ook in de tweede helft bleken sommige spelers een beetje kleurenblind. Haarsteeg grossierde in foute passes. Maar wanneer er wel goed werd aangespeeld leverde dat direct kansen op. Daan had een prachtige bal op Olivier die zich nog even van een paar tegenstanders moest ontdoen maar wel de gelijkmaker binnen tikte (1-1). WSC kwam weer op voorsprong toen de goedleidende scheids Arend Soog een hoekschop aan de thuisploeg toekende maar hoekschoppen zijn voor Haarsteeg een hot hangtaboe(2-1). Doordat een aantal spelers helemaal niets brachten was het moeilijk om de draad weer op te pakken. Hierdoor nam Teun af en toe te veel hooi op zijn vork waardoor hij medespelers soms in de weg liep. Een klein lichtpuntje was een weergaloze actie van Jelle op rechts en weer een prachtige bal van Daan op Olivier die de stand met nog 5 minuten te gaan op (2-2) bracht.

Jammer genoeg kon Haarsteeg de druk niet meer opvoeren. Vince moest nog een paar knappe reddingen verrichten maar werd in de laatste minuut alsnog gepasseerd (3-2). Haarsteeg bezet met dit resultaat de 3e plaats maar zal volgende week tegen het sterke Unitas vol aan de bak moeten daar Emplina met nog twee wedstrijden te gaan Haarsteeg theoretisch nog kan passeren op de ranglijst.

Helaas gaat de cursus 'omgaan met teleurstellingen' volgende week wederom niet door.