9 mei Haarsteeg JO11-1 - Den Dungen JO11-1 (5-2)

Haarsteeg JO11-1
Den Dungen JO11-1
08-05-2018
5 - 2

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Zelf Fluiten (Scheidsrechter)
2018-05-09 Haarsteeg JO11-1 - Den Dungen JO11-1 (5-2)

Het was wel even puffen en zweten aan de Priemsteeg waar Haarsteeg aantrad tegen de boys van Den Dungen.

Het werd een spannende eerste helft waarin beide partijen genoeg kansen kregen om de score te openen. Olivier kreeg de eerste uit een hoekschop van Jelle maar de Dungense goalie, een boomlange sta-in-de-weg, pareerde zijn schot. Het was Den Dungen dat eerst de lat had geteisterd dat de score opende . (0-1) Haarsteeg sloeg meteen terug na een mooie aanval opgezet van achteruit. Vince' uittrap bereikte Teun die regtoe-regtaan op het vijandelijke doel afstevende. Zijn schot werd enigszins gekeerd maar Tim was attent op de doellijn (1-1) Een volgend schot van Timmy ging rakelings over.

Den Dungen kwam wel heel gemakkelijk op 1-2 na een slaapmomentje van de Haarsteegse defensie. Het bleef spannend. Dan weer Haarsteeg met Olivier op de keeper en dan weer Den Dungen met een enorme scrimmage voor de neus van Vince. Een lange bal bereikte Olivier die Teun vrij zag staan en met een droge knal werd de 2-2 genoteerd.
Even werd het nog paniek achterin toen Daan, die vandaag misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde, toch nog een keer op tournee ging en bij nummer 22 strandde. Bal kwijt, Vince bracht redding. Met 2-2 werd de hard nodige rust bereikt. Even tijd om de limonade naar binnen te klokken.

In de tweede helft leek Haarsteeg vermoeid. Medespelers bleken ineens ook groene shirts te dragen en je wint helemaal geen oorlog door bang de kont naar de tegenstander te draaien. Gelukkig staat er dan een Vince op doel die een paar keer handelend moest optreden maar het niet moet hebben van hoekschoppen.

Na zo'n tien minuten sjacheren verscheen weer het Heilig Vuur. Het was de onvermoeibare Teun die bijna de doelman verschalkte. Haarsteeg zette door. Een snelle ingooi van Stijn kwam bij Olivier die na een weergaloze rush de 3-2 inpoeierde. Twee minuten later werd het zelfs 4-2. De excellerende Olivier kreeg de bal bij Teun wiens schot door de doelman maar half gekeerd kon worden precies voor de voeten van Olivier.
Jelle, op nieuwe witte pantoffels, schoot de bal jammer genoeg net over. Joris, ook al op nieuwe schuivers, gaf de bal mooi op Teun, Teun gaf de bal aan Olivier die klaar stond om de bal in te tikken (5-2).

Het kostte bloed, zweet en tranen maar met opgestroopte mouwen werd de prachtige overwinning binnengehaald. Mooie aanleiding voor ondergetekende om een tarwe smoothie naar binnen te werken .
 
 

Verslagen

Terug naar boven