16 december 2017 Haarsteeg JO11-1 - RKTVC JO11-1 (0-2)

Haarsteeg JO11-1
RKTVC JO11-1
16-12-2017

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Zelf Fluiten (Scheidsrechter)
16 december 2017 Haarsteeg JO11-1 - RKTVC JO11-1 (0-2)

Na vier succesvolle bekerwedstrijden was Haarsteeg er klaar voor om ook RKTVC uit Tiel aan de zegekar te binden. Op een christelijke tijd van tien uur entameerde de match met de aftrap voor Haarsteeg. De eerste tien minuten ging gelijk op met gevaarlijke situaties voor beide doelen. RKTVC was niet zomaar een tegenstander, integendeel. Langzaam maar zeker kregen ze de bovenhand. De 0-1 kwam niet uit de lucht vallen of toch wel want de bal werd na een hoekschop goed met het hoofd verlengd waardoor Vince geen schijn van kans had. Langs de lijn werd er meteen gevraagd of iemand de doelpunten kon bijhouden. Gelukkig beschikte Haarsteeg over-mijn-lijk-mentaliteit en werd er een tandje bijgeschakeld.

Een afzwaaier van Timmy werd door Olivier opgevangen en met een bi-cycle kick leek de bal in de touwen te vliegen, maar jammer genoeg ketste de bal tegen de dwarsbalk.

Op zijn nieuwe kicken bleef Olivier gevaarlijk doorkomen op links. Na een verre uittrap van Vince bereikte hij weer de achterlijn waarna Kay na zijn mooie voorzet de bal voor het intikken had maar helaas werd het doel te breed ingeschat. Kansen waren er genoeg, maar ook voor RKTVC. Achterin hield Haarsteeg de boel mooi op slot. Timmy bikkelde weer als vanouds en ook Daan speelde tot dusver een prima partij. Gelukkig had ook Vince weer een goede dag, maar mag als keeper best wel eens meer zijn handen gebruiken. Bijna kwam Haarsteeg toch nog op gelijke hoogte toen Olivier weer eens zijn hielen liet zien en de bal rakelings naast knalde.

Na de rust was er een iets ander spelbeeld. Door wisselingen werd Teun wat meer naar voren geschoven om de voorhoede van bruikbare ballen te voorzien, maar soleerde iets teveel waardoor ballen te vaak verspeeld werden. De goed opkomende Tim werd prima aangespeeld en gaf iedereen het nakijken maar die laatste paar meters vlak voor de doelman ging het alsnog mis. En dan valt de bal precies op de plek waar Kay bivakkeerde. Een geweldig schot van afstand vloog buiten bereik van de doelman weer op de lat. Het zat duidelijk niet mee.

Achterin werd het nu wat onrustiger. Daan verloor zijn concentratie, verspeelde de bal en op dit niveau wordt het meteen afgestraft (0-2). Einde oefening. "Op de plaats rust, rust en afhangen".
Al met al een vermakelijke wedstrijd.