2017-11-25 SCI / Flynt JO11-1 - Haarsteeg JO11-1 (1-1)

Datum 25-11-2017
Tijd 09:00
Thuis S.C.I. JO11-1
Uit Haarsteeg JO11-1
Eindstand 1 - 1
30 november 2017 door John Scholte
2017-11-25 SCI / Flynt JO11-1 - Haarsteeg JO11-1 (1-1)

Vermits er nog ergens een wedstrijd uit de koker rolt dan was dit de laatste wedstrijd tegen Sportclub Irene uit Sint-Michielsgestel dat volgend jaar gaat fuseren.

Op het in deze vroege ochtend witgeblakerde kunstgrasveld kreeg Haarsteeg in de eerste helft een paar prima kansen om de score te openen. Olivier was er als eerste dichtbij maar schoot uit een onmogelijke hoek op doel waar er toch genoeg optie was de bal af te geven. Maar SCI was zeker geen misselijke tegenstander. Sterker nog, met goed voetbal namen ze het initiatief over waardoor Teun en zijn mannen achterin alle zeilen moesten bijzetten. Ook Vince moest enkele malen redding brengen wanneer Teun zijn fysiek prevaleert boven zijn voetbaltalent.

Haarsteeg kwam er wel regelmatig goed uit. Jelle kreeg de bal mooi aangespeeld, maar zijn balaanname liet te wensen over. Toch kwam Haarsteeg op voorsprong toen de alom aanwezige Timmy de bal bij Olivier inleverde die met een droge knal de keeper het nakijken gaf.
Timmy kreeg zelf twee dotten van kansen uit goede voorzetten van Stijn maar werden overhaast naast gejast. Hierna begon het achterin te rommelen, een voorbode van wat er in de tweede helft te wachten zou staan.

SCI begon met man en macht aan te vallen en het mocht een godswonder heten dat Haarsteeg nog zo lang de voorsprong kon vasthouden. Ballen vlogen net over en een prachtige kopbal à la Bep Bakhuys die in 1934 met een snoekduik tegen de Rode Duivels wel scoorde, ging er niet in.

Een goede combinatie tussen Teun en Kay kwam bij Timmy, maar de afwerking viel tegen. SCI bleef vechten voor dat ene puntje en het schroomvallige Haarsteeg had er geen antwoord op.

Bij gebrek aan mee verdedigen kwam SCI langszij. (1-1) Haarsteeg kreeg hierna toch wat kansen, maar Olivier vond telkens de keeper op zijn pad.