2024-02-28 Haarsteeg JO13-2 – RKKSV JO13-1 (2-3)

04-03-2024

De JO13-2 zag er netjes gesoigneerd uit in hun nieuwe hansopjes. Haarsteeg stond klaar om revanche te nemen op de medebroeders van RKKSV dat in oktober vorig jaar, thuis in Rosmalen nog met 5-4 aan het langste eind trok. Helaas moest het nog zonder de geblesseerde Thomas Vink aantreden.

De gasten begonnen fanatiek en Haarsteeg kon meteen aan de bak. Olivier en de zijnen konden voorlopig de boot afhouden. In de 6e minuut was RKKSV dichtbij een treffer, maar Sven wist door goed uitlopen het tij te keren. In de 9e minuut was het wel raak toen de Haarsteegdefensie, in hun drang naar voren, vergat te verdedigen. Vrij op Sven af werd het een makkie om de 0-1 binnen te schieten.

Haarsteeg verblikte of verbloosde niet, schudde een keer met het hoofd en toog fanatiek ten aanval.

Na een mooie combi Joep, Cas en Milan kreeg de hardwerkende Lukas de kans op de gelijkmaker. In de 9e minuut was het wel raak. Na een slippertje van de laatste man zette Shahid voor op Milan die met een droge knal de 1-1 binnenschoot.

RKKSV kwam terug en Haarsteeg moest het zien op te vangen. En dat deden ze; verder dan het middenveld, waar Tibbe en Fern de puinruimers waren en Cas en Shahid de lijntjes uitzetters, kwamen ze niet.

In de 11e minuut leek Fedde zich op rechts vast te lopen maar kreeg de bal alsnog bij Saffier die zijn inzet door de doelman gestopt zag worden. In de rebound werd er net naast gemikt. Uitstel van executie, want een minuutje later was Cas er als de kippen bij om een mislukte uittrap van de keeper af te straffen (2-1). Haarsteeg bleef goed voetballen, maar kreeg geen kansen meer op uitbreiding van de score.

Met het windje nu recht in de smoel zou de tweede helft een heel ander beeld opleveren. RKKSV dacht al na twee minuten te scoren, maar Sven kon nog redding brengen. In de 34ste minuut ging het mis. Een moeilijke uittrap van Sven kon door Joep niet gecontroleerd worden waardoor de 2-2 voor het oprapen lag.

Haarsteeg verblikte of verbloosde weer niet, schudde een keer met het hoofd en daar bleef het bij. Het combinatievoetbal werd totaal vergeten. Shahid, Fedde en Milan leden iets te veel aan doordraafdrift, waardoor ze niet alleen zichzelf vermoeiden maar ook hun achterhoede, die door het balverlies onnodig veel werk te verstouwen kreeg. RKKSV waarschuwde al met een schot tegen de paal.

In de 53ste minuut kregen de gasten een vrije trap te nemen. Zijn fraaie zweefduik ten spijt, vloog de bal over Sven in de kruising (2-3).

In de 54ste minuut kreeg Fedde op een mooie afstand een vrije trap te nemen. Ondanks felle inzet van eerst Saffier en dan Milo bleef de doelman de baas en bleef de gelijkmaker uit. In de 71ste minuut had goed doorzetten van Lukas een beter lot verdiend. Vier minuten voor tijd kon Tibbe na een verdedigingsfout afmarcheren.

Een bekende uitspraak van een no. 14: Voetbal is simpel, maar het moeilijkste is simpel voetballen.