2023-09-23 OJC Rosmalen JO13-4 - Haarsteeg JO13-2 (5-3)

Haarsteeg JO13-2
23-09-2023
5 - 3

Met boven de hoofden het zonnetje dat wel wilde doorbreken, maar nog even werd opgehouden door een miezerig druppie werd onder aanvoering van captain Shahid het hoofdveld van O.D.I. – Juliana Combinatie met de voeten betreedgeschreden.

Haarsteeg had er zin in. Al na 4 minuten lag de bal in het netje nadat Milan verwoestend had uitgehaald (0-1). Een minuutje later, terwijl Haarsteeg nog aan het nagenieten was, liep OJC door de slapende verdediging om Sven kansloos achter te laten (1-1). Het zou een dolle eerste helft worden want in de daarop volgende minuut scoorde Shahid aan de andere kant. Jammermoedig stak de VAR daar een stokje voor. Shahid stond een teentje buitenspel. Het applaus was nog niet verstomd of OJC strafte in de 7e minuut een beetje treuzelen van Cas genadeloos af (2-1). Haarsteeg herpakte zich aardig en toog ten aanval, helaas vaak met 10 man tegelijk en dan is het vragen om een uitbraak van OJC. In de 11e minuut werd een opgelegde kans door de gastheren niet verzilverd. Haarsteeg verdedigde nu met veel kunst-en-vliegwerk, maar hield stand. In de 15e minuut werd Shahid weggestuurd, Op weg naar de keeper haperde de tweetaktmotor echter en werd hij ingehaald. In de 24ste minuut werd Shahid prima aangespeeld door Milan; ook dit kansje kon niet benut worden. In dezelfde minuut kreeg OJC een opgelegde kans, maar Sven redde uitstekend. Even later kwam Haarsteeg met de schrik vrij toen de 6’en 5” lange OJC-spits net voorlangs schoot. In de 27ste minuut ving Olivier de bal op de borst en passte meteen op Lukas. Diens schot kon maar net tot hoekschop verwerkt worden. Uitstel van executie want de door Shahid ingedraaide bal werd door de hoog opspringende Saffier keurig netjes in de kruising geknikt (2-2). Haarsteeg was lekker aan het ballen; Milan, Milo en Fern werkten zich het schompes.

Na de rust, Haarsteeg was koud terug op het veld of Sven moest alweer redding brengen. De verdediging werd door de boomlange tegenstander er compleet uitgelopen Negen van de tien keer moet een doelman eruit komen om zijn doel te verkleinen, maar dit keer bleef Sven staan en dat pakte nu gelukkig goed uit.

In de 31ste minuut had de weer op dreef zijnde Milo een splijtende pass op Shahid die alleen op de keeper nog een lange weg te gaan had; te lang dus. In de 33ste minuut zette Milan met buitenkant voetje Shahid weer aan het werk en ook nu weer hetzelfde laken een pak. Haarsteeg had op rozen kunnen zitten. In de volgende minuut brak OJC weer uit en met een fantastisch schot werd Sven verslagen (3-2). Bij een volgende poging van OJC kon hij wel redding brengen. Haarsteeg werd sterker. Thomas M. bracht meer vaart in de ploeg en het wachten was op een Haarsteeg treffer. En die kwam er ook; een mooie pass van Milo op de sprintende Fedde die even liet zien wat afmaken was (3-3).

In de 39ste en 41ste minuut logenstrafte Sven weer de keeperswet en ook nu kon hij op de doellijn redding brengen. Haarsteeg dacht in de 44ste te gaan scoren. Een mooie voorzet van de snelle Thomas M. werd door Milo maar net naast geschoten. In dezelfde minuut moest Sven op de doellijn met een spagaat nog eens redding brengen. In de 48ste minuut kwam OJC, na een mistrap van Cas weer op voorsprong (4-3) en in de 51ste minuut, de gehele selectie was naar voren getogen, werd het verdedigen vergeten. Voor de OJC-spits, alleen op weg naar de op de doellijn afwachtende keeper, was het een koud kunstje om de 5-3 binnen te knallen.

In de 53ste minuut was de snelle Thomas M. dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn schot werd ternauwernood door de doelman gekeerd. Twee minuten voor tijd brak Milo door de defensie, maar ook hij stuitte op de uitgekomen doelman.

Al met al een vermakelijke wedstrijd waarin Haarsteeg zichzelf niet heeft beloond.