Haarsteeg JO17-2 verliest van koploper Hedel JO17-1

Uit Hedel JO17-1
Eindstand 2-3
30 april 2017 door Wim Vos
Zaterdag 29 april de topper tegen koploper Hedel. Als er gewonnen zou worden werd de achterstand teruggebracht tot 1 punt en zou het op de laatste wedstrijd aankomen. Bij verlies of gelijkspel zou Hedel kampioen zijn. Vanwege de vakantie ontbraken Joost en Cas v. E., Bart was nog steeds geblesseerd en er waren ook nog twee twijfel gevallen. Max en Okke zouden daarom na hun wedstrijd nog aansluiten.

Uit de heenwedstrijd wist de JO17-2 dat Hedel een erg fysieke ploeg heeft met een aantal dispensatiespelers. Het was dus zaak uit de duels te blijven en het voetballend op te lossen. Haarsteeg begon goed. Hedel had duidelijk last van zenuwen en Haarsteeg bepaalde. Uit de eerste beste kans viel meteen de 1-0, Stijn D. schoot fraai binnen. Hedel was behoorlijk de kluts kwijt, maar Haarsteeg verzuimde door te drukken en liet de teugels een beetje vieren. De mannen uit Hedel gooiden meer en meer fysiek geweld in de strijd en speelden veelal de lange bal. Haarsteeg maakte de fout mee te gaan in dit spelletje en het werd snel duidelijk dat het resultaat hiervan niet goed zou zijn. Bij een mislukt schot stond een speler van Hedel toevallig op de juiste plek en liep hij per ongeluk tegen de bal aan, die vervolgens in het Haarsteeg doel verdween. Haarsteeg was het even kwijt en bleef volharden het op de Hedel manier te proberen. Dat dit niet slim was, bleek toen vervolgens ook nog de 1-2 viel. De scheidsrechter hielp ook niet mee. Elk duwtje of ook maar fysiek contact met de handen werd meteen afgefloten, maar echte overtredingen werden onbestraft gelaten. Vlak voor rust werd Stijn T. op schandalige wijze onder uitgeschopt. Het tekende de inzet van Hedel. De speler kreeg hiervoor geel, maar rood was misschien wel op zijn plaats geweest.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan en werd aangegeven het begin van de wedstrijd weer proberen op te pakken. Voetballend de oplossingen zoeken. Met Joppe, Max en Okke in de ploeg kwam er weer wat meer lijn in het spel van Haarsteeg. Toen echter de 1-3 viel, was het geloof even weg. Joppe werd uit de wedstrijd geschopt. Maar in plaats dat er voor een overtreding gefloten werd, kreeg Hedel van de scheidsrechter de mogelijkheid een doelpunt te maken. Het gevolg van de aanslag was dat het optreden van Joppe maar van korte duur was. Nadat even later ook keeper Stef de wedstrijd moest verlaten als gevolg van een forse botsing, was duidelijk dat alleen een wonder Haarsteeg zou kunnen redden. Vanuit de bank leek het dat de spits van Hedel voor de bal ging, maar van de andere kant van het veld werd gezegd dat ook hier rood op zijn plaats geweest was. Haarsteeg rechte nog één keer de rug en liet zien dat het voetballend de betere ploeg was. Sem maakte na een mooie aanval nog de 2-3, maar de tijd was te kort om de achterstand nog om te buigen.
Het was vandaag wederom duidelijk dat Haarsteeg niet opgewassen was tegen het fysieke spel van Hedel. Hierdoor is Hedel kampioen en zijn de felicitaties op zijnplaats. Haarsteeg JO17-2 rest een mooie tweede plaats. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Emplina JO17-4.