Circuittraining bij VV Haarsteeg

30 augustus 2018

Vanaf dit seizoen zijn we bij de JO7 en JO8 begonnen met de circuittraining op maandag en woensdag. Hiermee hebben we ingespeeld op de nieuwe wedstrijdvormen die de KNVB hanteert. De teams zijn kleiner geworden, maar ook de spelvorm op zaterdag is gewijzigd naar kleinere velden en teams. Zo speelt de JO7 op een veld van 20m x 30m met teams van 4. De JO8 spelen op een veld van 42,5m x 30m met teams van 6.

Het uitgangspunt van de circuittraining is: “Plezier maken en het ontwikkelen van zowel spelers als trainers/begeleiders.’’ Het circuitmodel is een organisatie waar op één veld verschillende oefenvormen uitgezet worden en de teams doordraaien. Binnen de structuur zijn een hoop voordelen te benoemen; zo zijn de trainingen afgestemd op de leefwereld van de kinderen en heeft het een gevarieerd aanbod, ze hebben veel balcontacten, staan niet of nauwelijks stil en de tijdsvorm van elke oefening is niet langer dan 12 minuten, waardoor ze de concentratie niet verliezen en elke keer geprikkeld worden door een nieuwe oefenvorm.

Ook voor de trainers/leiders en organisatie biedt het voordelen. Zo is het zeer overzichtelijk op één ruimte, brengt het lijn in de trainingsopbouw en is er ruimte voor coaching , begeleiding en vragen. Ook bij afwezigheid van een trainer/leider op een trainingsavond of bij het ontbreken van een aantal kinderen kan dit makkelijk opgevangen worden door aan te sluiten bij andere leeftijdsgenoten.

Met enthousiaste jonge trainers vanuit VV Haarsteeg zelf die elke week bij de oefenvormen staan en de trainers/leiders die met hun eigen team meedraaien en ook hun eigen inbreng mogen geven bij de oefenvormen is dit een uitstekende combinatie voor ontwikkeling en plezier. De trainingen vinden plaats op maandag en woensdag van 18.15u – 19.30u. Graag zien we jullie langs het veld!

Belangrijke data winterstop

07 december 2018
20 december: Laatste trainings- en kantineavond van 2018 6 januari:… Meer >

Woensdag 12 december zal Dennis Verhoofstad een clinic geven aan de trainers van JO9, JO10 en JO11. Meerdere trainers hebben bij het… Meer >

Datum:   14 december Tijd:        20:00 uur  Namens het bestuur hele fijne feestdagen en… Meer >

Beste clubleden, Binnenkort start de inning van de contributie van het huidige seizoen 2018-2019. Net als vorig seizoen is de inning… Meer >

Waar ben je naar op zoek?

Sportpark: Priemsteeg
Haarsteeg