HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL

13 juli 2018

Afgelopen seizoen is vanuit de KNVB een start gemaakt met het nieuwe pupillenvoetbal.

Wat was er al aangepast?

Onder 8 en onder 9 spelen sinds seizoen 2017/’18 met de wedstrijdvorm 6 tegen 6

KNVB adviseert de allerjongsten intern “kennis te laten maken met voetbal” d.m.v.

- Onder 6 starten met 2 tegen 2 (= Advies)

- Onder 7 starten met 4 tegen 4

Welke aanpassingen worden doorgevoerd in seizoen 2018/’19?

Onder 10 start met 6 tegen 6 wedstrijdvorm

Onder 11 en onder 12 gaan de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen 8 spelen

Deze nieuwe spelvormen hebben zowel vorig jaar als dit jaar impact gehad op de indelingen van de nieuwe teams, omdat het aantal spelers per team verandert. Dit maakt aanpassingen noodzakelijk.

In onderstaande documenten ‘Het nieuwe pupillenvoetbal’ is in meer detail te lezen wat dit verder gaat betekenen (regels, veld etc.) en tevens zijn handzame Infographic’s van de nieuwe spelsystemen bijgevoegd. Aan het begin van het nieuwe seizoen worden de trainers en leiders extra geïnformeerd over deze wijzigingen waarmee we als VV Haarsteeg een zo soepel mogelijke overgang nastreven.

Voor vragen zijn wij beschikbaar. Je kan bereiken via secretaris@vvhaarsteeg.nl

Ben je druk en wil je toch een potje voetballen? Dan is 30+ vrouwenvoetbal perfect voor jou! Je hoeft niet bang te zijn voor… Meer >

Openingstoernooi NDZW

09 februari 2019