Historie vv Haarsteeg

Voetbalvereniging Haarsteeg is opgericht in 1943. In principe is onze club in 1943 de voortzetting van Haarsteegse verenigingen die al sinds 1919 in Haarsteeg voetballen. Het was uit geldgebrek dat Haarsteeg Vooruit en Viktoria op 19 juli 1943 de handen ineensloegen in de nieuwe vereniging VV Haarsteeg. Deze start werd gemaakt met 115 leden. De thuiswedstrijden werden gespeeld op de velden achter café Zeeuwen en café Achten. Via het sportpark de Ipperhoeve groeide het ledenaantal naar ca 400 leden. In 1989 is het huidige sportpark Haarsteeg aan de Priemsteeg betrokken. Omdat dit park tussen Haarsteeg en Vlijmen ligt, breekt een periode van onstuimige groei aan. Op dit moment heeft Haarsteeg ongeveer 1.000 leden.

Een overdekte zittribune werd in 1993 bij het hoofdveld gebouwd. Ook het aantal kleedkamers werd, met financiële steun van de gemeente, in eigen beheer in 1996 vergroot. In 2004 werden de kantine en vergaderruimten verder uit gebouwd. De fietsenstalling werd in de 2e helft van 2006 vergroot en er werd een vergaderzaal omgebouwd tot kleedkamer. In de zomer van 2007 zijn twee natuurgrasvelden door de gemeente Heusden omgebouwd tot kunstgrasvelden. De uitbreiding van de parkeerplaats is in de winter 2007 tot stand gekomen. Met ingang van 2008–2009 zijn er twee extra kleedruimten toegevoegd aan de 10 bestaande kleedruimten.

VVHaarsteeg beschikt over 6 velden. De vereniging heeft 3 natuurgras speelvelden, 1½ natuur trainingsveld en 2 kunstgrasvelden die zowel als trainings- als speelveld worden gebruikt. De 2 kunstgrasvelden, het 1½ natuurtrainingsveld en natuurgrasveld 5 zijn voorzien van verlichting.
De vereniging beschikt na de nieuwbouw in 2015 over 20 kleedruimten.
Alle kleedruimten zijn uitgerust met douches die voldoen aan de eisen die gesteld zijn ter preventie van legionella. In de kleedkamers bevinden zich trekkers waar mee na gebruik de vloer dient te worden schoon getrokken. De vereniging draagt trainers en leiders de taak op om er op toe te zien dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Het is niet toegestaan in de kleedkamers te roken en/of alcohol te gebruiken.
De kantine vormt het centrale ontmoetingspunt voor de leden van VVHaarsteeg. Na afloop van de wedstrijden of op de traditionele donderdag clubavond worden de sportieve verhalen aan elkaar uitgewisseld onder het genot van een drankje en een hapje. In het clubhuis kan op tv schermen sport worden gevolgd.
De algemene openingstijden van de kantine zijn gedurende de competitie en trainingsweken als volgt:
donderdag: 19:00 – 24: 00 uur, zaterdag: 09:00 – 18:00 uur, zondag  09:00 – 19:00 uur.