2022-12-03 Haarsteeg JO17-1 – Avanti ‘31 JO17-2 (7-1)

07-12-2022

Yes, koud buiten! We mogen weer stoppen met diëten, maar dit terzijde. Op het gezellig gure sportpark Haarsteeg kwam het onderaan bungelende Avanti ’31 op bezoek. Tijd om weer eens te gaan huishouden in hun strafschopgebied. Vorig jaar werden ze uit al met nul koeken zeven verslagen en in de eerste fase van deze competitie nog eens dunnetjes over met 10-4 winst voor de beker.
Gestoken in het felle oranje met korte mouwtjes begon Haarsteeg voortvarend aan de voorwedstrijd van het grote Oranje tegen de USA. In de eerste 3 minuten was het de razendsnelle Joel die met gevaarlijke voorzetten de Avanti-verdediging in de problemen bracht. Het wachten was op de 6e minuut toen Teun in de zestien hard uithaalde. De bal spatte tegen de paal uiteen. Twee minuten later een schot van Tim dat op de lat ketste. Haarsteeg, dat de vleugels goed benutte, bleef heerlijk combinerend zoeken naar openingen. In de 21ste minuut was Teun er dichtbij. Op aangeven van Joep kwam hij vrij voor de doelman net iets te kort. In de 25ste minuut was het wel raak. Op schoenen met hazenleren zolen sprintte Joel weer eens langs de zijlijn om een afgemeten voorzet te geven. Tot verbijstering van hemzelf en de versteende toeschouwers zeilde de bal over de keeper in het doel (1-0). Haarsteeg had de ban gebroken en zette aan voor nog veel meer mooie dingen. In de 28ste minuut kreeg de ongrijpbare Olivier na een een-tweetje Timmy – Nick B. de bal voor zijn voeten. Op de loepzuivere voorzet moest Teun nog wel even de lucht in om fraai de 2-0 te laten noteren.
Avanti begon nu iets terug te doen maar had tegen de sterk spelende Haarsteeg defensie met Julian in het doel voor de geblesseerde Nick B. weinig in te brengen.
In de 38ste minuut was het weer raak. Na een kopbal-voorzet van Teun nam Olivier buiten de zestien de knikker meteen op zijn slof waarna de bal als een harpoen het net kliefde (3-0).
De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen een dieptepass van Tim fraai door de sprintende Teun werd ingeschoten (4-0). Even leek het erop dat Avanti onder de voet zou worden gelopen. Schoten van Nick, Teun, Joep, Ties en Olivier konden vroegtijdig in de kiem gesmoord worden. En weer had Avanti wat stuiptrekkingen en dus tijd voor Tycho en aanvoerder Jelte om hun mannen achterin te hergroeperen. In de 67ste minuut ontving Nick B. een van de uitblinkers vanmiddag, de bal op een pass van Teun. Subliem werd de 5-0 binnengeschoten. En het werd nog veel ergerderder voor Avanti toen Olivier ergens vanaf de hoekvlak strak op Teun voorzette waarna diens kopbal weergaloos in de kruising verdween (6-0). Twee minuten ging het even mis bij een vrije trap van Avanti. De verder goed keepende Julian timede hierbij iets verkeerd (6-1). Vijf minuten voor tijd zette Jelte met een lange trap van achteruit Nick aan het werk. Ook deze bal verdween in de kruising. Haarsteeg beloonde zichzelf met goed voetbal, maar ook nu weer, Avanti ’31 is evenals OJC Rosmalen in wezen kanonnenvoer voor elke tegenstander.