2022-09-24 Haarsteeg JO17-1 – Avanti ’31 JO17-1 (10-4)

27-09-2022

Avanti ’31 uit Schijndel had vanmiddag op de Priemsteeg niets in te brengen tegen de koplopers uit de Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) – 12, een hele mond vol voor Haarsteeg JO17-1.
Scheidsrechter van dienst, Dhr. Lodewijk Versteeg uit Wijk en Aalburg toverde om precies 13.04 uur een goedkoop fluitketelfluitje van Intertoys tevoorschijn om daar 80 minuten lang zijn riedel op te blazen. Gadegeslagen door een flink aantal toeschouwers begon Haarsteeg aan de kick off.
Het team, met onder de lat Olivier voor de zieke Nick van Oijen, koos meteen de aanval. (Hoezo slow starters?) Een door Tycho opgepikte bal werd op Teun gespeeld die met een perfecte voorzet Steef de gelegenheid gaf de snelle 1-0 binnen te rammen. In de 5e minuut dacht Steef weer te scoren. Zijn schot op een voorzet van Max werd door de doelman net voor de lijn gekeerd. Veel aanvallen liepen over rechts waar Stein en Ivar een puike wedstrijd speelden. Sporadisch waren er wat tegenstootjes van Avanti maar niet genoeg om Olivier te testen. In de 12e minuut een uitbraak over links. Weer Tycho die nu Steef bediende waarna Teun hem voor het inleggen had (2-0). In de 14e minuut kreeg de heel erg hoog opspringende Tim na een gave voorzet van Steef zijn hoofd net niet tegen bal maar een paar seconden later verscheen dat ronde ding alsnog voor zijn kneiter waarna de 3-0 een feit werd. In de 17e minuut kwam Avanti vanuit het niets op 3-1 nadat Tycho de bal verzuimde weg te poeieren. Haarsteeg verblikte of verbloosde niet en vier minuten later veroverde Jelte de bal op het middenveld waarna Steef via Teun de 4-1 kon scoren. Het werd door Teun in de 20ste minuut zelfs 5-1 na goed doorlopen op een verdwaalde bal. In de 38ste minuut mocht Ivar een vrije nemen. Met de precisie van een Zwitsers horloge werd de bal op het voorhoofd van Teun gelegd waarna de doelman geen schijn van kans meer had (6-1).
Om 14.00 uur begon het vervolgconcert van de man in het zwart. En net als in de eerste helft toog Haarsteeg met gezwinde spoed ten aanval en bijna had Teun hem er na één minuut al inliggen. De doelman was hem even de baas. Ook Steef dacht te scoren maar zijn inzet kon met verkrachte eenden van de doellijn gehaald worden. Haarsteeg vergat te scoren en liet Avanti even terugkomen in de wedstrijd. In de 44ste minuut vergat de Haarsteegverdediging mee te springen bij een hoge voorzet en werd Olivier geklopt (6-2). Twee minuten later sprintte Teun weer weg en ook dit keer was de doelman hem de baas maar de afvallende bal werd door Tim direct geretourneerd en wat een wonderschone goal had kunnen zijn werd door de linkerpaal verpest. Lang werd er niet getreurd, die wonderschone goal kwam er in de 47ste minuut toch toen Steef aanlegde voor een vrije trap die, linea recta van afstand in de rechterbovenhoek zeilde; een gelukstoevalstreffer maar die tellen ook (7-3). Drie minuten later ging Olivier in de fout. Uitkomen en weer stoppen wordt altijd afgestraft (7-3). In de 61ste minuut kwam Avanti zelfs op 7-4 nadat de verdediging er weer niet goed uit zag. Na ingrijpen van de coach kwam Haarsteeg niet meer in de problemen. In de 65ste minuut stuurde Joël met een mooie pass Teun weg die een paar seconden later met een mooie lob de doelman het nakijken gaf (8-4). Twee minuten later weer zo’n run (9-4). In de 68ste minuut werd Steef door Joep weggestuurd en ook hij legde de bal bij Teun keurig op het koppie (10-4). Teuns zesde en loon naar werken. Een mooie overwinning tegen een wel erg zwakke tegenstander. Ook dit keer had de uitslag veel hoger kunnen uitvallen maar de drang om nog een paar hattricks te scoren hield dat tegen.