2022-09-24 OJC Rosmalen JO12-1 - Haarsteeg JO12-1 (2-4)

26-09-2022

Na twee lekkere overwinningen wilde de JO12-1 ook OJC Rosmalen aan de spies rijgen. Na de mooie zomerse dagen van de afgelopen weken was het toch weer even wennen aan zo’n vies druilerig zaterdagmorgenweertje. Door de afwezigheid van Cas was het elftal iets omgezet. Krek 10 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven waarna Haarsteeg door een fanatiek OJC meteen naar achteren werd gedrongen. Doch de Haarsteegdefensie bleef mooi overeind; er bleek vooralsnog geen doorkomen aan.
Na de eerste schermutselingen was het Haarsteeg dat dicht bij de 0-1 was. De prima spelende Nick knalde van afstand hard op de paal. Twee minuten later kreeg Victor een grote kans; zijn inzet werd door de doelman gestopt. Bij het antwoord van OJC was het even schrikken geblazen. Svens reactie op een schot van dichtbij mocht er zijn. OJC had de smaak te pakken maar Saffier en weer Sven waren een grote sta-in-de-weg. In de 8ste minuut was het wel raak. Een mooie hoekschop van Melvin werd door Victor ineens op de pantoffel genomen; geen houden aan (0-1). In de 12e minuut werd OJC een vrij trap toegekend. Bij de ineens op doel geschoten bal had Sven beter moeten reageren (1-1). De schrik zat er ook even in bij een hoekschop dat nipt over de strekkende Sven voorlangs het doel werd geschoten en een paar tellen later een kleine miscommunicatie waarbij de attente Nick de bal voor de wel uitkomende maar niet roepende Sven weg kon rammen. De in het veld gekomen Milo, spelend op Cas’ positie werd nu samen met de beste man op het veld Julian de grote aanjager. Ineens werd er weer naar voren gevoetbald. Nick probeerde van ver de doelman te verschalken en Melvin deed dat later dunnetjes over. Het inschatten van een afstand is voor hen nog wel een dingetje. Melvin probeerde het in de 25e minuut nogmaals maar zag zijn bal door de doelman over de lat gewerkt worden. De door Melvin scherp genomen hoekschop werd door de nummer 1 alsnog in het doel geslagen (1-2). Weer beantwoordde OJC met twee gevaarlijke doelpogingen waarbij Sven beide keren knap redde.
Na de limo, in de 33ste minuut zette Haarsteeg zijn mooiste aanval op. De bal veroverd door Mart werd op Nick gespeeld die Victor met een soepele beweging in stelling bracht maar die dit keer net naast schoot. Aanval op aanval volgde op het OJC-doel. Schoten van Julian (naast), Victor (paal) en Melvin (keeper) troffen geen doel. En wanneer jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. In de 42ste minuut werd alvast een waarschuwingsschot gegeven welk door Saffier met het hoofd werd weggewerkt, maar 6 minuten had Sven mooi het nakijken. Onhoudbaar via de paal werd de 2-2 binnengeschoten.
Gestuwd door Julian en Nick werd nog meer de aanval gezocht en met resultaat. 6 minuten voor tijd was het Shahid die na een afvallende bal met een hard schot Haarsteeg weer op voorsprong zette (2-3). Een minuutje later stoomde hij weer op doel af, maar snelheid is niet zijn grootste wapen. Dat heeft Julian wel en zijn afgemeten voorzet, panklaar op het hoofd van Victor mocht er zijn (2-4).
Met een matige eerste helft gevolgd door een uitstekende tweede helft deed Haarsteeg hiermee goede zaken.