2022-09-17 Haarsteeg JO12-1 – RKTVC JO12-1 (8-1)

19-09-2022

Na de zwaarbevochten overwinning in Tiel op Theole was menigeen benieuwd wat Haarsteeg tegen de boys van RKTVC te verhapstukken zou hebben. Welnu, dat viel niet tegen. Al na 30 seconden had Victor de bal er bijna inliggen. Met lekker voetbal en Milo in topvorm op rechts bleef Haarsteeg het doel van die andere Tielenaren bestormen. Na 5 minuten kregen de gasten de boel enigszins op orde en kwamen eindelijk toe aan een paar tegenaanvallen. Sven moest diverse keren in actie komen. Haarsteeg mocht van geluk spreken dat een hard schot in de 9e minuut maar net voorlangs zeilde maar in de 11e minuut kwam RKTVC toch op voorsprong nadat Shahid de bal pardoes bij de tegenpartij had ingeleverd. Sven was kansloos (0-1).
Haarsteeg was even van slag en toen Nick één minuut later de bal na veel gedraai op het middenveld verspeelde moest Sven gestrekt naar de hoek. Hierna was het uit met de pret voor RKTVC. O.l.v. de prima spelende Julian en Milo vocht Haarsteeg zich helemaal terug in de wedstrijd en kwam zelfs op gelijke hoogte nadat Milo’s scherpe voorzet in eigen doel werd gelopen (1-1). Niet veel later moest de ijverige Shahid het veld verlaten nadat hij ongelukkig op de enkel werd geraakt. Gelukkig kon hij later weer ingezet worden. In de 19e minuut leek Haarsteeg op voorsprong te komen maar het harde schot van Melvin vloog net over het doel en na een mooie voorzet van Victor kwam Julian net een teentje te kort. In de 22ste minuut vuurde Julian weer een kogel op het doel af dat door de uitstekende keeper tot hoekschop werd verwerkt waaruit de 2-1 tot stand kwam. Saffier op de doellijn had maar een simpel knikje met het hoofd nodig en wanneer je zelf niet veel scoort is de euforie het grootst. In de 25ste minuut was de assist van Milo om van te smullen. Victor hoefde het alleen nog maar even af te maken (3-1). Even was het schrikken voor Haarsteeg toen Sven een vangballetje losliet maar met een wereldsave het missertje kon corrigeren. Zo af en toe plaatste RKTVC wat tegenstootjes maar achterin met Mart in goeden doen werden ze er niet warm of koud van.
In de 28ste minuut zette Melvin zichzelf vrij en knalde van afstand binnen. Schijnbaar mag er dan niet gejuicht worden (4-1).
Direct na de onderbreking kreeg RKTVC twee kansen ook dit keer reageerde Sven subliem.
Na 40 minuten gooiden ze daarboven de hemelsluizen open; bakken neervallend water deerden de jongens gelukkig niet. Shahid kreeg een mooie schietkans, helaas redde zijn zachte rollertje het niet. In de 44ste minuut reageerde hij snel op een afgeslagen bal. Zijn vrije kopbal had een beter lot verdiend nu belandde hij op de lat. In dezelfde minuut zoefde een schot van Victor maar net langs de paal en in de 51ste minuut niet langs maar op de lat. In de 49ste minuut was het dan wel raak; de bal verdween in de rechterbenedenhoek (5-1). Weer twee minuten later raakte Melvin de lat waarna de terugspringende bal door de ongelukkige Shahid weer tegen de paal werd gekopt. Victor deed even later hetzelfde. Reden temeer om het doel iets te laten vergroten. En ineens was RKTVC er tussenuit en Sven mocht van geluk spreken dat er voorlangs werd geschoten. Haarsteeg antwoordde met een schitterende aanval opgezet door Milo en Nick en afgemaakt door Victor (6-1). RKTVC had nu helemaal niets meer in te brengen. Bij een hard schot van Nick kon de doelman net het handje ertegen krijgen en de afvallende bal was voor Shahid om van dichtbij in te inschieten maar was wederom ongelukkig in de afwerking. Ook Saffier kreeg nog een dot van een kans; hoog opspringend kopte hij net over. Melvin, iets te veel opzoek naar zijn doelpuntje raakte ook nog een keer die rotlat maar in de 56ste minuut kreeg hij zijn zin; van afstand (7-1). In de allerlaatste minuut tikte de doelman een schot van Victor nipt over de lat. Uitstel van executie. De hoekschop van Victor verdween ineens achter de doelman daarmee de einduitslag naar 8-1 tillend. De hoog uitgevallen uitslag geeft hoop voor de volgende week.