2018-12-01 Haarsteeg JO12-1 - Woudrichem JO12-1 (6-4)

01-12-2018
6 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd… (+1)

Op de Priemsteeg waar de vele toeschouwers stonden te vernikkelen van de kou zorgden Haarsteeg en zeker ook Woudrichem voor hartverwarmend voetbal.

Haarsteeg schoot uit de startblokken en in de tweede minuut was het al raak. Olivier kreeg de bal door Max aangereikt en met een droge knal liet hij de doelman kansloos (1-0). Woudrichem, dat niet voor niets op de tweede plaats stond, liet het er niet bij zitten. Vince onderscheidde zich door bij twee hoekschoppen redding te brengen.
Haarsteeg bleef komen en in de zesde minuut was het weer raak nadat Timmy op aangeven van Max met een mooi schot de doelman ook nu kansloos liet (2-0) Het spel golfde nu een tijdje op en neer. Beide teams kregen wat kansjes. Woudrichem was een paar keer wel heel dichtbij, maar vooralsnog pakte Vince alles.

Haarsteeg, onder de bezielende leiding van Teun steeg naar grote hoogte. Een harde knal van Tim kon amper door de doelman gekeerd worden waarna Max de rebound binnenschoot. (3-0) Haarsteeg gooide nu alles op de aanval. Helaas kwam een balletje van Timmy niet bij een medespeler en dat werd een minuut later direct afgestraft (3-1).
Vlak voor rust kwam Woudrichem wel heel gemakkelijk op 3-2 toen Haarsteeg op links even voor Sinterklaas speelde waarna de bal in de korte hoek werd binnengeschoten. Haarsteeg had in die periode het geluk aan haar zijde toen Stijn, na een slippertje van Vince het leren speeltuig van de doellijn kon maaien. Opgelucht kon er naar adem worden gehapt en helemaal nadat Olivier, vanuit het niets weergaloos de bal de kruising injoeg. (4-2) Ongekende weelde bereikt met goed voetbal.

Na het bekertje gele vocht gingen beide teams door met waar ze gebleven waren. Dan weer deen dan weer dandere partij waren gevaarlijk voor de goal. Vince keerde, soms met wat eigenaardige reddingen, werkelijk alles. En dan die ongelooflijke dreun die om 10.46 uur in heel Haarsteeg (en omstreken) te horen was. De klap van een op het aluminium spattende bal die vervolgens de doellat seconden lang heen en weer deed schudden nadat Olivier het trapleder panklaar voor Teun had neergelegd .

En ineens werd het spel minder. In het midden kregen ze de bal niet meer aangespeeld en na wat zwak ingrijpen links achter stond er ineens (4-3) op het scoreboard. Olivier kreeg meteen een dot van een kans toen hij alleen op de keeper afstoof. In wezen deed hij alles goed maar zijn inzet werd door een Woerkummer prima van de doellijn gehaald. Het werd spannend toen na een slippertje van Teun de gelijkmaker werd binnengeschoten. Zou Haarsteeg dan toch nog de bietenbrug op gaan? Nou nee dus want ze herpakten zich en na een mooie hoekschop van Olivier was het Tim die met een geweldig schot Haarsteeg weer op voorsprong schoot (5-4) Bij de volgende hoekschop van Olivier was het bijna weer raak. Het schot van Jelle ging rakelings over. De spanning werd gebroken toen Olivier vanaf de achterlijn voor de derde keer de doelman passeerde (6-4)

Een uitstekende prestatie tegen de sterkste tegenstander tot nu toe. Negen punten uit de laatste drie wedstrijden belooft wat voor volgende week.