2023-09-02 Zwaluw VFC JO13-2 – Haarsteeg JO13- (3-5)

10-09-2023

Na drie maanden rust moest het nieuw samengestelde team van JO13-2 op deze mistige ochtend, uit in Vught, aantreden tegen het altijd moeilijk te bestrijden Zwaluw VFC.

De veertien man van coaches Gijs en Rien zouden na één keer trainen nog aan elkaar moeten wennen, althans daar ging men van uit. Nou, niets was minder waar.

Vanaf de kick-off werd de Zwaluw geknipt en geschoren. Al na vier minuten kon Cas scoren op een sublieme pas met buitenkant voetje van Milan (0-1). En na goed verdedigingswerk van Olivier en Thomas V. kwam de bal bij Fedde die in de 9e minuut Milan met een mooie steekpass bediende. De gentle giant schoot uit de startblokken waarna hij iedereen zijn hielen liet zien (0-2).

Zwaluw probeerde wat terug te doen maar kwamen niet langs de excellerende Haarsteeg verdediging. Onder aanvoering van Fedde werd keer op keer de aanval opgezocht. Op een mooie voorzet van Cas, na het uitspelen van zijn mannetje, kwam Lukas net wat lengte te kort (of de voorzet was iets te hoog, kan ook). Pas na 16 minuten moest captain Sven handelend optreden.

In de 19e minuut kreeg Haarsteeg, na een rush van Fedde een hoekschop toegewezen. Fern, Lukas en Saffier sprongen gezamenlijk op waardoor de kleine doelman geen schijn van kans kreeg om redding te brengen. De afzwaaiende bal werd door Cas weer ingebracht waarna Saffier net niet en Milo net wel bij de bal kon komen (0-3). Zwaluw herpakte zich een beetje en langzaam maar zeker werd er richting het Haarsteegse doel getogen doch Fern en Thomas V. waren vooralsnog niet te passeren. In de laatste minuut voor rust kon Sven gestrekt naar de rechterbenedenhoek om de laag ingeschoten bal tot hoekschop te verwerken. Helaas voor Haarsteeg was dat uitstel van executie want de voorzet werd alsnog binnen gewerkt (1-3).

In de tweede helft ging Haarsteeg door met goed voetbal. Thomas M., nu in de ploeg gekomen had, op rechts, een paar aardige acties en dito passes. Het was Shahid, die goed oplette bij een mislukte uittrap van de doelman. Met een prima schot zette hij Haarsteeg op 1-4. En drie minuten later had hij op aangeven van Milan de vijfde erin moeten kanjeren. In de tegenstoot kwam Zwaluw met een mooie aanval en hard schot op 2-4. Haarsteeg kwam er nu even niet meer aan te pas en mocht van geluk spreken dat Tibbe een inzet net voor de doellijn, ten koste van een hoekschop kon wegwerken. En evenals in de eerste helft vloog het leder er weer in (3-4). Zwaluw zette nog meer druk. Met een bal op de paal en een inzet door Saffier van de lijn gehaald kwam Haarsteeg met de schrik vrij. Het middenveld kreeg weer greep op het spel. Milo, Fern en Milan hadden weer heerlijke momenten en Haarsteeg kreeg wat kansjes. In de 50ste minuut vergrootte Haarsteeg na een vloeiende aanval zijn voorsprong. Shahid zorgde voor de bevrijdende 3-5. Haarsteeg bleef gaan; maar moest wel oppassen dat het niet tegen een toevalstreffer aanliep. Cas zorgde daar drie minuten van het einde voor door de bal achter de reeds gepasseerde Sven van de doellijn weg te rammen.

Met 14 uitblinkers werd de overwinning over de streep getrokken. Met deze inzet moet het volgende week toch ook weer lukken tegen het sterke RKDVC.